Hrvatski radio

Radio Knin

18 godina Veleučilišta "Marko Marulić" u Kninu

09.06.2023.

15:06

Autor: Nives Hladnić

zajednička fotografija diplomanata, profesora i gostiju

zajednička fotografija diplomanata, profesora i gostiju

Foto: NH / HRT

Na prigodnoj svečanosti u Studentskom domu fra Lujo Marun proslavljena je 18. obljetnica osnutka Veleučilišta Marko Marulić u Kninu te promovirana 15. generacija prvostupnika i 8. generacija magistara, njih ukupno 82-oje.

Danas punoljetno kninsko Veleučilište uspješno je prošlo trogodišnji postupak reakreditacije, objavila je dekanica Lovorka Blažević. 

U prigodi 18. obljetnice rada, dekanica Lovorka Blažević prisjetila se svojih prethodnika te zahvalila svima koji su doprinijeli razvoju ove visokoškolske ustanove. Studentima je poručila da se bez straha suoče s novim životnim izazovima, a kako je ovo zadnja godina njezina mandata, prigodne riječi uputila je i svom nasljedniku:

dekanica Lovorka Blažević

Predsjednik zbora veleučilišta Hrvatske prof. dr. Damir Jugo govorio je o dugoj, ali uspješno završenoj borbi za izjednačavanje diploma sveučilišta i stručnih studija, te značaju kninskog Veleučilišta:

predsjednik Zbora veleučilišta Hrvatske prof. dr. Damir Jugo

Čestitke Veleučilištu i diplomantima uputili su kninski gradonačelnik Marijo Ćaćić i župan Marko Jelić. Gradonačelnik je ocijenio Veleučilište glavnom institucijom za razvoj grada, a župan je diplomantima poručio da se nastave usavršavati te da budu korisni društvu.

Okupljenima se obratila i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga:

potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga

A najbolji od najboljih, najuspješniji student u povijesti Veleučilišta Darko Gambiroža, s najvišim mogućim prosjekom na prijediplomskom i diplomskom studiju 5,0, obratio se u ime svih diplomanata:

najuspješniji student u povijesti kninskog Veleučilišta Darko Gambiroža

Nagradu Veleučilišta za izvrsnost u stručnom i istraživačkom radu dobila je doktorica znanosti Marina Krvavica, a djelatnica Jelena Batić nagrađena je za izuzetno zalaganje u radu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.