Hrvatski radio

Radio Knin

5. Festival sira u Drnišu

20.06.2014.

11:07

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska gospodarska komora, Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin, u suradnji sa Gradom Drnišom, a pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije i Ministarstva poljoprivrede petu godinu za redom organizira manifestaciju pod nazivom „5. Festival sira – Drniš 2014“

Manifestacija će se održati 20. lipnja 2014. god. (petak) s početkom u 17 sati Gradskoj tržnici (Pijaci) u Drnišu.

Festivalom se nastavlja promovirati proizvodnja autohotnih vrsta sireva u Šibenskoj – kninskoj županiji te u tri susjedne županije: Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Ličko-senjskoj županiji kojima je zajednička tradicija u pravljenju poznate delicije – sira iz mišine.

Osim proizvođača sira, na Festivalu će i ove godine sudjelovati proizvođači meda vina i tradicionalnih rukotvorina kao i proizvođači drniškog  pršuta.

Ove godine očekujemo oko 40 izlagača. Na Festivalu će se osim proizvođača sira, predstaviti i proizvođači pršuta, meda, vina, ulja,  te rukotvorina i suvenira.

Posjetitelji će osim u vrhunskim sirevima, pršutu vinu i ostaljim delicijama moći uživati i u zabavnom programu u kojem će sudjelovati gradski zbor „Neuma“ kao i u scenskom nastupu Damira Mihanovića Ćubija, koji će trajati do kasno u noć.

Tradicionalno Festival ima i humanitarni karakter prikupljanja sredstava za Ligu protiv raka grada Drniša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.