Hrvatski radio

Radio Knin

12:28 / 13.11.2014.

Autor: Lidija Grubišić

Cijepljenje protiv gripe u Kninu počinje idućeg tjedna

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas,13.studenog počinje cijepljenje protiv gripe. Osigurano je 260 tisuća doza trovalentnog sezonskog cjepiva, a građani se mogu cijepiti kod izabranog liječnika ili u Zavodu za javno zdravstvo, izvijestio je Zavod.

No,cijepljenje u kninskom Domu zdravlja ipak neće početi danas jer cjepivo još nije stiglo. "Do kraja ovoga tjedna očekujemo distribuciju cjepiva iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo, tako da bi cijepljenje trebalo početi idućeg tjedna", kaže ravnatelj Doma zdravlja dr. Petar Čagalj. Kako je interes građana za cijepljenje na razini prošlogodišnjeg, to je Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije osigurao jednak broj doza kao i lani, tj. 6000.  

Cijepljenje je besplatno za osobe s kroničnim bolestima i starije od 65 godina kao i  za zaposlene u zdravstvu. Poželjno je cijepiti i djecu koja boluju od kronične bolesti. 

Epidemija gripe očekuje se krajem ove ili početkom iduće godine. Gripa je virusna bolest koja počinje vrućicom iznad 39 stupnjeva, glavoboljom i bolovima u mišićima te općom slabošću. Najbolja prevencija bolesti je cijepljenje

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.