Hrvatski radio

Radio Knin

"Crveni nosovi" razveselili mališane u bolnici

24.11.2014.

13:06

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Djecu koja trenutačno borave na dječjem odjelu bolnice "Hrvatski ponos" Knin danas su posjetili "klaunovidoktori", članovi udruge Crveni nosovi. Dr. Ludek i dr. Milosrdnićka šaljivim su dosjetkama i pjesmom razveselili mališane i izmamili osmjeh na lica.

Crveni nosovi je udruga koja okuplja 12 članova, od glumaca, glazbenika, pedagoga, do cirkuskih umjetnika i prometnika vlakova. U suradnji s Međunarodnom organizacijom Crveni nosovi sa sjedištem u Beču, svi su prošli određenu edukaciju, ali i međunarodnu školu humora.

" Iako ovo što izvodimo izgleda šaljivo i lagano, iza nas su naporne pripreme i velik trud. Najveća nagrada nam je izvući osmjeh s dječjih lica", kazao je Zoran Vukić, umjetnički direktor i osnivač udruge Crveni nosovi. Ovo je već treći posjet "klaunovadoktora" kninskoj bolnici,a danas su im se uz djecu koja se liječe na odjelu, na poziv dr. Nada Kljajić, veselila i djeca iz udruge invalida sv. Bartolomej.

Inače, dječji odjel bolnice Hrvatski ponos se je još 1999. godine uključio u akciju "Za osmjeh djeteta" koja,između ostalog, uključuje i organiziranje ovakvih sadržaja.

Više u galeriji:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.