Hrvatski radio

Radio Knin

Dani otvorenih vrata u kninskom Vatrogasnom domu

23.05.2014.

14:00

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kninski vatrogasci i ove su godine organizirali Dane otvorenih vrata. Najviše interesa za njihov rad, za prostori i opremu s kojom rade pokazala su djeca iz Udruge invalida sv. Bartolomej

Kninska javna vatrogasna postrojba u suradnji s Dobrovoljnim gradskim društvom ove je godine po četvrti put otvorila svoja vrata svim građanima koji žele upoznati prostore u kojima vatrogasci borave, način na kako rade i s kojom opremom se služe. Dozapovjednik vatrogasne postrojbe Marko Ivić kaže da su najviše interesa za dolazak pokazala djeca iz kninske Udruge invalida sveti Bartolomej. Dani otvorenih vrata imaju ponajprije edukativan karakter, jer se djeca mogu upoznati ne samo s vatrogasnom opremom već i načinom na koji se zaštiti od požara. Svibanj je inače mjesec zaštite od požara, zato se i kninski vatrogasci ovih dana uvelike pripremaju za ljetnu sezonu, kada je i najviše požara. Opremljenost u ljudstvu, vozilima i opremi uvijek može biti bolja, ali je u Kninu ipak zadovoljavajuća, rekao je predsjednik kninskog dobrovoljnog vatrogasnog društva Miran Marelja. Kninska javna vatrogasna postrojba ima 24 djelatnika i sedam vatrogasnih vozila, a Dobrovoljno vatrogasno društvo ima tri. Kninski DVD uz jednog stalno zaposlenog ima 25 operativnih članova, a ljeti zapošljavaju još petnaest sezonaca. Svi oni spremno dočekuju ljetnu sezonu, ali osim gašenja vatre isto tako sudjeluju u brojnim drugim akcijama spašavanja ljudi, životinja i imovine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.