Hrvatski radio

Radio Knin

DIV donirao križ za novu Gospinu crkvu u Kninu

01.08.2014.

15:34

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Visok je šest metara

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja, DIV Grupa (DIV) je donirala križ za zvonik crkve ''Gospe velikog hrvatskog zavjeta'' u Kninu, koja predstavlja simbol obrane Knina i Hrvatske, priopćeno je danas iz Brodosplita.
Dvosmjeran križ od posebnog nehrđajućeg čelika visok je šest metara i bit će postavljen na građevinu visoku gotovo 30 metara i dugu oko 80 metara s 1100 sjedećih mjesta i zvonikom od 38 metara.
Do sada je Brodosplit uz križ za novu crkvu u Kninu, kojeg je projektirao Jerko Rošin, a izradili škverski cjevari, svojevremeno sagradio veliku i malu "škversku teću", "Ružu vjetrova" na zapadnoj obali te Plavo stablo kraj ateljea Vaska Lipovca u Vukovarskoj ulici.
Zahvaljujući donaciji DIV-a u radu i materijalu, nova će crkva, kada bude dovršena biti jedna od najvećih crkava u Hrvatskoj. U njoj je ugrađen kamen temeljac koji je blagoslovio blaženi Ivan Pavao II i ovo je jedina crkva na svijetu s blagoslovom pape sveca, podsjećaju u DIV-u.

 

Hina

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.