Hrvatski radio

Radio Knin

Dječji vrtić "Cvrčak" počeo novu pedagošku godinu s 230 djece

05.09.2014.

11:37

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dječji vrtić "Cvrčak " u Kninu trenutno pohađa 230 djece. Po natječaju, objavljenog u svibnju, u novu pedagošku 2014/2015. godinu upisano je 65-ero djece od kojih je većina tj. 47 vrtićke dobi.

Lista čekanja ove je godine poduža i  na njoj se nalazi 33-oje djece. Na mjesto u vrtiću čeka 17 djece u dobi od tri godine pa nadalje, te 16 mališana starosti godinu dana do tri godine.

"Dugo nismo imali ovoliku listu čekanja, posebice kad je riječi o jasličnoj skupini. Tome je doprinio i veći broj roditelja s troje i više djece koji su  zaposleni i imaju prednost pri upisu djece .Veseli nas činjenica da je u Kninu sve više novorođenih, no žao nam je što sve zahtjeve roditelja ne možemo ispuniti jer se moramo držati zakonskih propisa koji,između ostalog,  određuju maksimalan broj djece u skupini", kaže ravnateljica vrtića Zdenka Pelikan.

U središnjem vrtiću "Cvrčak" i u tri područna odjela "Visibabi", Tratinčici" i "Maslačku"  formirano je  deset odgojnih skupina,sedam je s desetsatnim programom, a tri sa šestosatnim.  

Cijena vrtića nije se mijenjala od 2001. godine i za desetsatni program iznosi 500 kuna, dok za šestosatni 300 kuna.

U vrtiću je zaposleno 20 stručnih djelatnika od kojih je 17 odgojitelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.