Hrvatski radio

Radio Knin

Država daje u zakup poljoprivredno zemljište u Drnišu

08.04.2014.

15:29

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zakup ide oko 3,5 hektara

Agencija za poljoprivredno zemljište objavila je javne pozive za dodjelu zakupa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području gradova i općina Beretinec, Bjelovar, Drniš, Hercegovac, Popovac i Osijek ukupne površine 409,8 hektara.

Što se tiče grada Drniša, u zakup se  daje zemljište u katastarskoj općini Miočić  ukupne površine oko 3, 5 hektara. Početna visina godišnje zakupnine je 463,49  kuna. Zakup se daje  za poljoprivrednu proizvodnju na 50 godina, a na javni poziv mogu se javiti fizičke i pravne osobe koje su platile sve dospjele obveze s osnove korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta i protiv kojih se ne vode postupci.

Pravo prvenstva na zakup određivat će se na temelju ostvarenog najvišeg zbroja bodova, a maksimalan je 100 bodova . Najviše,60 bodova, donosi gospodarski program, 20 bodova se dobiva ako je dosadašnji posjednik u mirnom posjedu temeljem valjano provedenog natječaja, a  isto toliko dobiva se i za visinu ponuđene zakupnine. Rok za dostavu ponude je 15 dana .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.