Hrvatski radio

Radio Knin

Gradonačelnica Rimac o gradskim projektima

11.06.2014.

16:37

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Brojni uzvanici i gosti okupili su se u galeriji na Kninskoj tvrđavi gdje je održana svečana sjednica Gradskoga vijeća

Na rezultate rada gradske uprave u protekloj godini podsjetila je gradonačelnica Josipa Rimac i  kao najvažnije infrastrukturne projekte izdvojila IPA projekt,  obnovu osam stambenih zgrada, uređenje Zvonimirove i Tuđmanove ulice kao i zelenih površina koje su do sada bile zapuštene.Gradi se studentski dom u sklopu kojeg će biti i Narodna knjižnica, no ipak, po svemu sudeći neće biti otvoren na jesen kako je planirano, već najvjerojatnije iduće godine. Do Dana pobjede i domovinske zahvalnosti bit će dovršena obnova zgrade gradske uprave, a do iduće-20-te  obljetnice VRO Oluja i nova crkva Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.   

"Kulturna i povijesna bogatstva kojima raspolažemo,  naša su prednost, no moramo ih znati još bolje iskoristiti kako bi se i Knin našao na turističkoj karti Šibensko- kninske županije",istaknula je gradonačelnica Rimac.  U tome se pravcu već i radi, poručio je i župan Goran Pauk i kazao kako je napravljena stručna podloga za zaštitu Dinare i to u kategoriji Parka prirode.

Potpredsjednik Sabora Željko Rajner poručio je s pozornice kako se mladima u Kninu ,ali i u cijeloj Hrvatskoj, mora omogućiti da žive bolje, da nađu posao kako ne bi napuštali zemlju.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bio je i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.