Hrvatski radio

Radio Knin

Hodnja vojnika od Udbine do Knina

27.07.2022.

16:20

Autor: HRT

vojnici

vojnici

Foto: V. Jasek / HRT

Nakon 88 kilometara pješačenja od Udbine, na kninsku su tvrđavu danas stigli hrvatski vojnici i vojnikinje - polaznici obuke Središta za razvoj vođa Marko Babić

50 polaznika 7 naraštaja obuke, uspješno su u proteklih 6 tjedana, svladali sve izazove i svečano se popeli na kninsku tvrđavu primiti priznanja i značke.

Najbolji među njima, Vid Štefanić, na dar je dobio samokres.

vojnici

vojnici

Foto: V. Jasek / HRT

Galerija
vojnici, Foto: V. Jasek/HRT
vojnici, Foto: V. Jasek/HRTvojnici, Foto: V. Jasek/HRTvojnici, Foto: V. Jasek/HRT

Među polaznicima je i pet djevojaka. Eva Marija Bilić, kaže, kako je obuka bila ista za sve, a sve što je naučila jedva čeka primijeniti u postrojbi.

Ovo je jedna od najtežih obuka u Hrvatskoj vojsci, kombinacija mentalnih izazova i fizičkih opterećenja, no vi ste sve uspješno svladali, poručio je na današnjoj svečanosti načelnik GS OS Robert Hranj, naglašavajući da je najvažnije što su naučili zajedništvo i timski rad.

Temeljna misija Središta za razvoj vođa Marko Babić je razviti vođu, a obuku je do sada uspješno završilo 319 polaznika, naglasio je zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu, brigadni general Željko Ljubas. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.