Hrvatski radio

Radio Knin

Hrvatska pomaže: Prikupljeno 3,2 milijuna kuna

27.05.2014.

11:02

Autor: Radio Osijek/HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska glazbena unija i Hrvatska radiotelevizija, uz veliku pomoć gradova Zagreba, Splita i Rijeke, te Hrvatskog društva skladatelja večeras je organizirala velike humanitarne koncerte u Zagrebu, Splitu i Rijeci za pomoć stradalima u poplavama pod nazivom "Hrvatska pomaže".

Za vrijeme troipolsatnih koncerata pozivima na broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen) prikupljeno je 3,2 milijuna kuna. Mnoge osobe iz političkog, kulturnog i sportskog života Hrvatske javljale su se na pozive. Među njima su bili premijer Zoran Milanović, nekoliko ministara, zagrebački gradonačelnik itd. 

Na Trgu bana Jelačića nastupali su Aerodrom, Mejaši, Severina, Vatra, Novi fosili, Silente, Goran Bare i Majke kojima je u pomoć stigao predsjednik Ivo Josipović, Aki, Hus i Brk, Neno Belan i Fiumens, Massimo, Hladno pivo, Elemental, Colonia, Psihomodo pop, Bosutski bećari i mnogi drugi.


Na splitskoj Rivi za stradale u poplavama pjevali su Gibonni, TBF, Marijan Ban, Doris Dragović, Jelena Rozga, Meri Cetinić, Giuliano, Jole, Libar, klape Rišpet, Sinj, Cambi, Split i klapa Hrvatske ratne mornarice.
Na riječkom Korzu za Slavoniju su pjevali Let 3, Gustafi, Damir Urban i Atomsko sklonište...

Večerašnji koncerti neka budu početak prikupljanja novca za povratak ljudi iz poplavljenih područja u normalnu kolotečinu, a do tada trebaju obnoviti doslovce cijeli svoj imetak. Zovite i dalje. 
Poplavljenim područjima možete pomoći pozivima na već poznati telefon i račun Crvenog križa. Zovite donatorski telefon 060 90 11. 

Novac možete uplatiti na žiro račun IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08. Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X (račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb)

Podržite akciju Hrvatska pomaže!
Zajedno - pomozimo stradalima!

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.