Hrvatski radio

Radio Knin

Hrvatski generalski zbor u Kninu

27.07.2014.

10:31

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski generalski zbor, sinoć je u Kninu, na povijesnoj Tvrđavi, održao znanstveni skup pod nazivom Oluja – Strategijska razina.

To je inače projekt kojega HGZ provodi u suradnji sa Ministarstvom branitelja, a sinoć je prezentirana Strateška razina planiranja i izvedbe operacija Oluja, kao dio ovogodišnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

O operaciji Oluja je do danas i kod nas i u svijetu dosta toga izneseno i rečeno, ali nikad sustavno i cjelovito, a pogotovo ne od sudionika na strateškoj razini, čulo se na skupu.

Hrvatski generalski zbor čini 70 generala sudionika Domovinskog rata, pa su oni, sukladno svojoj društvenoj ulozi, odlučili dati doprinos cjelovitom i istinitom prikazu činjenica iz Domovinskog rata, pa tako i o operaciji Oluja.

Znanstvenom skupu  nazočilo je 28 generala, koji su tijekom Domovinskog rata bili na zapovjednim dužnostima, pa  su sinoć govorili su o planiranju i realizaciji Oluje na temelju činjenica i istinitih događanja.

Evo što je o ovom projektu rekao predsjednik  HGZ, general zbora Pavao Miljavac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.