Hrvatski radio

Radio Knin

HTZ odobrila 140 000 kuna za turističke projekte u Šibensko-kninskoj županiji

22.04.2014.

16:27

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

60 000 kuna za smještaj gostiju u bačvama

Hrvatska turistička zajednica odobrila je za ovu godinu ukupno pet milijuna kuna za 49 projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima. Među njima su se našli i  projekti Šibensko –kninske županije za koje je Turističko vijeće odobrilo ukupno  140 tisuća  kuna.  Najviše, 60 tisuća kuna dobio  je projekt Turističke infrastrukture u razgledavanju srednjovjekovne utvrde Ključice i kanjona rijeke Čikole. Riječ je o najvećoj  srednjovjekovnoj utvrdi na prostoru Nacionalnog parka Krka, smještene na desnoj obali Čikole, na prostoru miljevačkog sela Ključ.

Pedeset tisuća kuna odobreno je OPG-u Marka Duvančića iz Oklaja za  projekt Dodatni sadržaji u sklopu smještaja gostiju.Riječ je o "Konobi dida Marka", jedinstvom inovativnom projektu razvoja seoskog turizma - smještaju gostiju u bačvama.

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice s trideset tisuća kuna  podržalo je i projekt Uređenja kulturno-turističke staze "Putem Mladog Meštra  u općini Ružić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.