Hrvatski radio

Radio Knin

Jelenina će se dovršiti sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja?

10.02.2014.

16:21

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatske vode ne žele financirati nogostup i oborinsku odvodnju

Još se uvijek čeka na dovršetak Jelenine ulice gdje su radovi stali još u listopadu prošle godine. Naime, tijekom radova na kolniku ,znatno je  oštećen nogostup,  pa je Grad Knin  od izvođača radova i  Hrvatskih voda,koje su nositelj IPA projekta,  tražio da rekonstruiraju  nogostup s rubnjacima i riješe oborinsku odvodnju. No, Hrvatske vode  na to nisu pristale objasnivši da takvo što nije  bilo predviđeno projektom. Pregovaralo se duže vrijeme, no bezuspješno.

Stoga je Upravni odjel za komunalne poslove pripremio dokumentaciju i projekt uređenja nogostupa i oborinske odvodnje u Jeleninoj ulici aplicirao prema Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova . Ono je,naime, objavilo javni poziv za sufinanciranje projekata u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice . Riječ je o programu kojim se potiče razvoj lokalne i područne samouprave s indeksom razvijenosti ispod 100 prosjeka Republike Hrvatske.

Grad Knin se natječe i za projekt  uređenja nogostupa i asfalta u Branimirovoj ulici.  Javni poziv je upravo danas zaključen pa se očekuje skori odgovor ministarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.