Hrvatski radio

Radio Knin

Centar za socijalnu skrb Knin još čeka preseljenje

13.04.2023.

15:47

Autor: Nives Hladnić

budući prostor CZSS Knin

budući prostor CZSS Knin

Foto: N.H. / HRT

Prije tri i pol godine kninski Centar za socijalnu skrb dobio je, bez naknade i na neodređeno vrijeme, poslovni prostor u Krešimirovoj broj 6, koji je trebao prilagoditi svojim potrebama u roku tri godine i useliti se u njega. S obzirom na zahtjevnost uređenja, Centar je zatražio da cijeli posao preuzme resorno Ministarstvo. I preuzelo ga je, te je u rujnu 2021. godine Ministarstvo sklopilo Ugovor o nabavi izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju građevine.

U veljači ove godine Ministarstvo je županiji podnijelo zahtjev za izdavanje potvrde glavnog projekta za rekonstrukciju, a postupak je u tijeku, doznali smo u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Po ishođenju potvrde na glavni projekt bit će moguće pokrenuti otvoreni postupak javne nabave za izbor izvođača radova na rekonstrukciji građevine, a predviđeni rok izvođenja radova je četiri mjeseca.

Od ranije znamo da su sredstva za dokumentaciju i radove planirana u državnom proračunu za prošlu godinu u iznosu od 1.200.000 kuna, te u tekućoj godini za nabavu opreme oko 35 tisuća eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.