Hrvatski radio

Radio Knin

Kada će hrvatski branitelji dobiti darovnice za stan?

19.03.2014.

15:02

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sastanak Koordinacije braniteljksih udruga i pročelnice Stanić Popović

Dodjela darovnica hrvatskim braniteljima,  etažiranje kuća, uredba o bodovanju podnositelja zahtjeva za stambeno zbrinjavanje, teme su  današnjeg sastanka u Kninu  predstavnika Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina  i pročelnice Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Mirele Stanić Popović. Naime, sastanak je održan na inicijativu kninskih branitelja budući da ih veći broj još uvijek nije riješio stambeno pitanje. Prošle su dvije godine od posljednjeg  sastanka, pa je Tomislav Čolak iz  Koordinacije, zadovoljan brzom reakcijom nove pročelnice. No, ipak dodaje, puno toga danas nisu doznali, ali su dobili nekakva obećanja.

"I danas smo čuli istu priču kako novoosnovani Državni ured za stambeno zbrinjvanje  nije bio ekipiran, pa puno toga nisu mogli ni napraviti, a da prijašnji Ured ,dvije godine nije radio gotovo ništa. Rečeno nam je kako će se u narednim tjednima početi rješavati stotinjak predmeta. S pročelnicom smo dogovorili novi sastanak u Kninu za dva mjeseca", kazao je Tomislav Čolak ispred Koordinacije braniteljskih udruga i dodao kako će se založiti i za bivše  pripadnike HVO-a koji su ,novom uredbom o bodovanju, bitnoj pri kreiranju Liste prvenstva za stambeno zbrinjavanje, ostali bez 30 bodova,  koje ,inače, ostvaruju hrvatski  branitelji.

 

Danas se čulo kako će resorno ministarstvo pokrivati troškove etažiranja kuća kako bi i ti  korisnici mogli dobiti darovnice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.