Hrvatski radio

Radio Knin

Kako do posla

29.01.2014.

11:37

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radionica u Kninu 13. veljače

Šibenski područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centar za informiranje o karijeri u veljači organiziraju niz aktivnosti usmjerenih ka razvoju karijere i traženju posla.

Naime, 1. siječnja stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti koji je donio mnoge novine. Kako bi  nezaposlene osobe upoznali s novim pravima i obvezama, Hrvatski zavod za zapošljavanja organizirat će brojne radionice u svim ispostavama u županiji.

Kako tražiti posao, kako se predstaviti poslodavcu,  kako do posla  mogu doći nezaposlene osobe starije od 50 godina, samozapošljavanje, neke su od tema radionica. U kninskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje radionica će se  održat 13. veljače.

Šibenski Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri na svojim će pak radionicama  informirati nezaposlene kako se  pripremiti za intervju  i ostaviti najbolji dojam kod poslodavca, ali isto tako i upoznati roditelje osmaša s postojećim zanimanjima , stanjem na tržištu rada te ono najvažnije- kako pomoći svom djetetu pri odabiru zanimanja. Posebna radionica održat će se za učenike osmih razreda upravo na temu Kako odabrati zanimanje. Ove će se radionice održati u Šibeniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.