Hrvatski radio

Radio Knin

Kninska gradonačelnica odgovorila Klarinu

12.03.2014.

15:04

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Na krivom je mjestu mahao krivim dokumentima",kaže Josipa Rimac.

Gradonačelnica Josipa Rimac reagirala je danas priopćenjem na jučerašnju konferenciju za novinare SDP-ovog saborskog zastupnika Ivana Klarina na kojoj je prozvao Grad Knin za skrivanje pravomoćne  presude od 2012. godine u kojoj je Gradu naloženo da sanira mazutnu mrlju kod Orašnice.

"Presuda kojom je Klarin mahao ne tiče se mazutne mrlje nego jedan kilometar udaljene lagune s fekalnim vodama", ističe gradonačelnica i objašnjava kako je riječ  o sporu u kojem je PZ Orlovača tužila Grad jer se fekalije i otpadne vode, zbog nedovršenog sustava kanalizacije, šire na zemljište  zadruge čime joj se nanosi materijalna šteta. Presudom je Grad dužan sanirati to onečišćenje s čime je, kaže Rimac i započeo. Dodaje kako je već izgrađen zatvoreni kanalizacijski sustav i to u dužini od 670 metara i sa 18 revizionih okana, a preostale obveze sanacije fekalijama zagađenog zemljišta, Grad će, ističe gradonačelnica riješiti , a već i rješava završetkom IPA projekta tj. izgradnjom pročistača otpadnih voda.

Nadalje tvrdi kako mazutna mrlja, o kojoj govori Klarin, nema nikakve veze s presudom, niti je Grad Knin vlasnik zemljišta na kojem je mrlja, no kaže, kako će učiniti sve, skupa sa Ministarstvom okoliša, Hrvatskim vodama i DIV-om, da se to onečišćenje sanira.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.