Hrvatski radio

Radio Knin

Kreće obnova Tomislavove ulice

25.02.2014.

16:33

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Objavljen natječaj za izvođača radova

U obnovu ide Tomislavova ulica, najavila je u programu HR Knina gradonačelnica Josipa Rimac . Hrvatske ceste danas su, naime,  objavile  natječaj za izvođača radova. Rekonstrukcijom će biti obuhvaćeno oko 5 kilometara ceste, zatim nogostupi, kolnici, javna rasvjeta i hortikultura. Cijelom dužinom ulice obnovit će se oborinska odvodnja te u jednom dijelu i fekalna kanalizacija. Vrijednost investicije  je 21 milijun kuna, bez PDV-a. "Nadamo se da neće biti problema u samom natječaju kako bismo izvođača radova dobili prije ljeta, što bi jamčilo dovršetak Tomislavove ulice do jeseni", istaknula je kninska gradonačelnica.

Najavila je i obnovu zgrade gradske uprave po projektu energetske učinkovitosti. Projekt je vrijedan 5 milijuna kuna. Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će ga sa 80% sredstava, a preostalih 20% Grad Knin. Sanirat će se krov i fasada kako zgrade gradske uprave tako i dio objekta u kojem je nekada bio Dom zdravlja, a danas tamo djeluju civilne udruge i političke stranke.

Komentirala je Josipa Rimac i novu sistematizaciju radnih mjesta gradske uprave:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.