Hrvatski radio

Radio Knin

Ministarstvo turizma bespovratnim sredstvima podupire turizam Šibensko-kninske županije

10.07.2014.

16:10

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo turizma odobrilo je Šibensko-kninskoj županiji 400 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije Centra za posjetitelje u vodičkim Račicama.

Riječ je o bespovratnim sredstvima Fonda za razvoj turizma, temeljem Programa poticanja razvoja centara za posjetitelje. Naime, upravo je razvoj mreže posjetiteljskih centara strateški cilj Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine kao i Strateškog plana resornog Ministarstva. Centar bi gostima trebao pružati informacije, osigurati stručno vođenje, edukaciju i savjetovanje . Zona Sportsko-rekreacijskog centra Račice u Vodicama izabrana je  jer je jedan od uvjeta javnog poziva bila blizina prometnih punktova, nacionalnih parkova i drugih važnih zaštićenih područja, velika gradova i mjesta velike koncentracije turističkog prometa. Projektna dokumentacija trebala bi biti gotova do kraja iduće godine, nakon čega bi projekt trebao biti spreman za apliciranje na nacionalne i EU fondove.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.