Hrvatski radio

Radio Knin

MUP-ove zahvalnice policijskim službenicima

15.10.2014.

13:14

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Devetero policijskih službenika Policijske uprave Šibensko-kninske dobilo je Zahvalnice kojima im MUP zahvaljuje na uspješnom radu, koji je osim stručnog i profesionalnog obavljanja službe, uvelike doprinio i ugledu policije. Zahvalnice im je uručio načelnik Ivica Kostanić.

Ovom prilikom Zahvalnice su dodijeljene:

- TOMISLAVU BUDINČEVIĆ, policijskom službeniku Interventne jedinice policije, za pomoć zaštitaru u trgovačkom centru u sprječavanju i savladavanju počinitelja kaznenog djela za vrijeme dok se nije nalazio u službi, čime je doprinio ugledu policije.


Za iznimnu hrabrost, odlučnost i profesionalnost u obavljanju policijskih poslova prilikom savladavanja osobe koja je pobjegla s izdržavanja zatvorske kazne Zahvalnice su dodijeljene:

DARIJU KELIĆ, policijskom službeniku interventne jedinice policije, 
DUJI TROSKOT, policijskom službeniku Policijske postaje Vodice,
ZVONIMIRU BILIĆ, policijskom službeniku interventne jedinice policije, 
IVICI MATAS, policijskom službeniku interventne jedinice policije, 
ANTI BARBAROŠA, policijskom službeniku interventne jedinice policije, 
IVANU MATIĆ, policijskom službeniku interventne jedinice policije, 
PAVLU KUNČIĆ, policijskom službeniku interventne jedinice policije I 
IVANU BUZOV, policijskom službeniku interventne jedinice policije,

Osim toga, od strane Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, temeljem prijedloga Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno ove Policijske uprave, odlukom žirija Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2014.g. VLADIMIR BRĐANOVIĆ, policijski službenik Policijske postaje Knin, osvojio je Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti 2014., za koju će mu plaketa, uz novčani iznos, biti dodijeljena na svečanoj dodjeli pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatske, prof. dr.sc.Ive Josipovića, 23. listopada u Milenij Hotelu Opatija.
Policijski službenik Vladimir Brđanović je dana 12. rujna oko 19 sati u Šibeniku u Ulici Velimira Škorpika sudjelovao u spašavanju starijeg muškarca, koji se zaglavio osobnim automobilom jer je zbog velikog nevremena s jakim oborinama voda doprla visoko iznad haube motora vozila, a gospodin se upravo vraćao iz Opće bolnice s kemoterapije.
Ovim postupkom policijski službenik je pri obavljanju službe, uz ljudsku dimenziju,.iskazao veliku profesionalnost i predanost radu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.