Hrvatski radio

Radio Knin

Nastavlja se prosvjed 100%-tnih HRVI

21.10.2014.

09:38

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i danas prosvjeduje. Prenoćili su ispred Ministarstva branitelja, traže smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića.

Jučer su prosvjedovali cijeli dan, a u večernjim satima blokirali su jednu od najprometnijih zagrebačkih ulica - Savsku cestu. Prosvjed će, po najavama organizatora, trajati dok ne budu smijenjeni ministar branitelja, njegova zamjenica i pomoćnik.

Razloga za njihovu smjenu je 500 tisuća. U zadnje tri godine Ministarstvo branitelja na čelu s ministrom Matićem, zamjenicom Nađ i pomoćnikom Glavaševićem nije ništa napravilo za braniteljsku populaciju, stradalnike Domovinskog rata i članove njihovih obitelji, poručio je predsjednik Udruge stopostotnih HRVI-aĐuro Glogoški.

Tome treba reći "dosta" jer su hrvatski branitelji stvarali hrvatsku državu, a ne oni koji su je pljačkali i oni koji su im omogućili da pljačkaju, rekao je Glogoški praćen burnim pljeskom stotinjak branitelja, invalida Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. 

U izjavi za Hinu Glogoški je rekao kako se nedavno sastao s ministrom Matićem, no nije postignut nikakav dogovor. Optužio je ministarstvo da ne poduzima ništa kako bi pomoglo braniteljima, te ustvrdio da svakodnevno branitelji koji rade dobivaju otkaze, gazi se po njihovim grobovima, pljuje po stradalnicima Domovinskog rata, a vlast veliča one koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.
Time se priprema teren kako bi agresori ostvarili prava, ustvrdio je Glogoški te Ministarstvo branitelja prozvao "Ministarstvom partizana, četnika, ustaša i žandarmerije". 

Mi ne želimo da to ministarstvo sutra postane "Ministarstvom agresora" i zato nećemo odustati od naših zahtjeva, rekao je Glogoški.

 

Poslušajte što je rekao g. Đuro Glogoški u programu Hrvatskog radio Knina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.