Hrvatski radio

Radio Knin

Novi ustroj rada u policijskim postajama Drniš, Vodice, Primošten i Šibenik

22.01.2014.

12:36

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

PP Knin radi po starom

Pilot projektom novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III kategorije , policijske postaje u  Drnišu, Primoštenu, Vodicama i Postaja prometne policije u Šibeniku, od 1. veljače do 30. lipnja ove godine radit će do 15 h. Policijski službenici radit će u smjenama , najmanje jedna automobilska ophodnja i nekoliko policajaca stalno će biti na terenu. Na teren izlaze i dosadašnji rukovoditelji koji su   poslove pretežno obavljali u postaji.

Koordinator provedbe ovog pilot projekta PU Šibesnko-kninske, Krešimir Nimac na konferenciji za novinare  je istaknuo kako je osnovni cilj projekta s postojećim brojem zaposlenika u policijskoj postaji povećati efikasnost , smanjiti administrativne i povećati operativne poslove. Samim tim što će prisutnost policije na terenu biti veća i policijska pomoć i usluge građanima bit će dostupnije.

U policijske postaje III kategorije ušle su one koje zapošljavaju do stotinu policijskih službenika, s prosječno do 400 kaznenih djela i do 200 prekršaja protiv javnog reda i mira.  Policijska postaja Knin pripada u II kategoriju, stoga radi kao i do sada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.