Hrvatski radio

Radio Knin

Obitelj Mišković - ne idemo iz svoga doma

30.06.2014.

15:41

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Deložirana obitelj Mišković poduzet će sve korake da ne izgubi dom.

Članovi i aktivisti udruge "Živi zid"  zatražili  danas ostavke ministara unutarnjih poslova i pravosuđa Ranka Ostojića i Orsata Miljenića zbog, kako tvrde, nasilnog i protuzakonitog policijskog pokušaja deložacije članova obitelji Dragana Miškovića iz njihova doma.   Lažima  su  nazvali izvješće policijske glasnogovornice Marice Kosor da su u sprečavanju deložacije uhićene 23 osobe u dobi od 14 do 42 godine. Kaže kako je uhićeno 35 građana te kako je na deložaciji bilo i male djece i znatno starijih osoba od 42 godine, a spominju i uhićenje starice od 92 godine.

     Najapsurdnijima drži tvrdnje kako je policija "samo" pomagala ovrhovoditelju, što nije točno jer je na svoju ruku provalila vrata (bez sudskog dopuštenja) i time prekoračila ovlasti, tvrde u udruzi Živi zid.

A obitelj Mišković danas je u svome domu. Dobili su  30 dana da pronađu zamjenski smještaj. Nisu imali teže dane u životu,  ovršena im  je kuća, vinograd i polje, a  postupak deložacije, proveden je uz puno nasilja, zbog čega će podnijeti žalbu unutarnjoj kontroli Pu Šibensko Kninske.

Obitelj Mišković sa svojih je 6-ero djece, od kojih je dvoje maloljetno, deložirana iz svojega doma zbog neplaćanja alimentacije navodnoj izvanbračnoj kćeri Dragana Miškovića.

On pak tvrdi kako već godinama  traži DNA analizu, no druga strana na to ne pristaje. Usto kaže, ovo nije treća nego prva deložacija, a predhodnih 12 ovrha je odbijeno.

Od svoga doma kažu Miškovići ne odustaju, upravo pregovaraju s odvjetnikom koji će preuzeti njihov slučaj,  a ne nađu li pravdu u Hrvatskoj, podnijet će tužbu sudu u Strasbourg.

Evo što su nam Ljubica i Dragan Mišković rekli o postupanju policije, deložaciji i daljim namjerama:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.