Hrvatski radio

Radio Knin

Objavljen natječaj za dodjelu studentskih stipendija

10.04.2014.

12:50

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dodijelit će 8 stipendija

Grad Knin je objavio javni  natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj 2013/2014. godini. Sukladno Programu socijalnih davanja Grad će stipendirati 8 studenata u mjesečnom iznosu od 800 kuna. Na natječaj se mogu javiti  redoviti studenti preddiplomskih i  diplomskih sveučilišnih studija, zatim preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija koji imaju prebivalište na području grada Knina i ne primaju niti jednu drugu stipendiju.

Kriteriji za dodjelu stipendija su deficitarnost zanimanja, uspjeh u studiranju te socio-ekonomske prilike. Analizom potreba tržišta za pojedinim kvalifikacijama, Grad je kao deficitarna zanimanja odredio građevinarstvo i strojarstvo, matematiku i fiziku, kemiju i biokemiju te pedagogiju. Što se tiče kriterija uspjeha postignutog u prethodnom školovanju, za studente prve godine studija, boduje se  prosječna ocjena uspjeha svih razreda srednje škole i završnog ispita, tj mature, dok  za studente viših godina, isključujući apsolvente, prosječna ocjena svih položenih ispita prethodnih godina, uz uvjet da nisu ponavljali niti jednu godinu. Dodatni bodovi ostvaruju se za postignute  značajne rezultate u području znanosti, poput rektorove  ili dekanove nagrade.  

Pri odabiru stipendista Povjerenstvo će imati u vidu  i socijalnu sliku obitelji.

Studentska stipendija iznosit će 800 kuna mjesečno i isplaćivat će se za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2014. Na svojim žiro računima stipendisti je mogu očekivati početkom mjeseca za tekući mjesec.

Prijave s dokumentacijom podnose se Povjerenstvu za provedbu postupka javnog natječaja za dodjelu stipendija na adresu Grada Knina, dr. Franje Tuđmana 2, najkasnije 15 dana od dana objave natječaja, tj do 24. travnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.