Hrvatski radio

Radio Knin

Obnovljeno krovište sportske dvorane u Kninu

25.10.2022.

18:20

Autor: Radio Knin

Sanacija krovišta sportske dvorane

Sanacija krovišta sportske dvorane

Foto: scokaric / HRT

Obnova krovišta i postavljanje unutrašnje rasvjete u Sportskoj dvorani Srednje škole Lovre Montija investicija je vrijedna više od tri milijuna tristo tisuća kuna. Danas je izvršena primopredaja završnih radova na kojoj je župan šibensko-kninski dr. Marko Jelić istaknuo da Županija u školsku infrastrukturu planira kroz razne projekte uložiti više od sto milijuna kuna. Ravnateljima je poručio da budu proaktivni i da pripremaju dokumentaciju.

Svima smo na raspolaganju i zajedno pratimo natječaje, rekao je župan Marko Jelić te dodao da su se među jedinicama lokalne samouprave najviše istaknuli Pirovac, Tribunj, Knin, Vodice i Murter koji su proaktivno ulagali u obrazovnu infrastrukturu. Prvenstvena je namjera županije da brine o učenicima, ali obnova dvorane Srednje škole Lovre Montija služit će i ostalim korisnicima. Čeka nas još obnova parketa koji je oštećen zbog prokišnjavanja. Župan je najavio i obnovu svlačionica na igralištu Osnovne škole dr Franje Tuđmana:

Župan Marko Jelić

Prije početka radova na konačnoj sanaciji Grad Knin je uložio oko tristo tisuća kuna za privremenu sanaciju. Konačna i potpuna energetska obnova sportske dvorane Kninu puno znači, naglasio je gradonačelnik Marijo Ćaćić. Grad svaki mjesec financira kninskim klubovima korištenje dvorane. No, gradonačelnik je još jedan put najavio izgradnju sportskog centra. Kninski sportaši postižu vrhunske rezultate, stoga je važno djeci omogućiti kvalitetnije uvjete za sportske aktivnosti, dodao je gradonačelnik Ćaćić.

Gradonačelnik Marijo Ćaćić

Ravnatelj Srednje škole Lovre Montija Mirko Antunović je u ime petstotinjak djece iz dvije kninske srednje škole zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji obnove dvorane:

Ravnatelj Mirko Antunović

Podsjetimo, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatski olimpijski odbor prošle su godine Knin proglasili gradom koji je najviše uložio u razvoj sportske infrastrukture.

Galerija
Obnova dvorane, Foto: scokaric/HRT
Sportska dvorana, Foto: scokaric/HRTObnova dvorane , Foto: scokaric/HRTObnova dvorane, Foto: scokaric/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.