Hrvatski radio

Radio Knin

Od 15. travnja ne voze vlakovi od Knina do Zadra

10.04.2014.

11:03

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vikendom i blagdanima više neće voziti vlakovi Knin-Šibenik

Od 15. travnja više neće prometovati vlakovi  od Knina do Zadra, a putnici  će se prevoziti  autobusima, odlučila je Uprava HŽ Putničkog prijevoza. Isto tako,  vikendom i blagdanima ukidaju se vlakovi na dionici Knin –Šibenik. 

Osnovni razlog ukidanja vlakova je ,kako pojašnjavaju u HŽ-u,  mali broj putnika i  negativni financijski učinci.

Priopćenjem je reagirao Sindikat prometnika vlakova Hrvatske-Regija Jug. Regionalni koordinator sindikata Ante Kunčić pita kakva je logika ukidati vlakove na dionici na  kojoj se upravo obavlja remont.

"Vlada RH i HŽ Putnički prijevoz 15. siječnja su potpisali Ugovor kojim su regulirali međusobna prava i obveze sa svrhom osiguranja redovitosti i urednosti pružanja usluga od općeg gospodarskog interesa u javno putničkom željezničkom prijevozu na prugama RH. Međutim, Uprava HŽ Putničkog prijevoza odlučila je da zbog smanjenja prihoda napravi izmjene voznog reda i od 15. travnja ukine vlakove na pojedinim linijama pa tako i na liniji Knin-Zadar. Da bi priča bila tragičnija upravo je u tijeku remont cijele dionice pruge između Knina i Zadra, a vlakovi se ukidaju", stoji u priopćenju sindikaliste Kunčića.

Vikendom i blagdanima više neće voziti putnički vlakovi od Knina do Šibenika koji prevoze radnike na posao, pa će se u velikim problemima naći oni koji rade kontinuirano, kroz cijelu godinu,  kao što su zdravstveni radnici, vatrogasci, željezničari, pripadnici HV-a, MUP-a, civilne zaštite i slično, upozorava Sindikat i naglašava kako je upravo uloga HŽ Putničkog prijevoza  povezivanje regija i prijevoz ljudi na posao i s posla, a posebno na ovom  raseljenom i siromašnom području jer je  prijevoz željeznicom najjeftiniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.