Hrvatski radio

Radio Knin

Održana jedanaesta sjednica Gradskog vijeća

26.04.2022.

19:22

Autor: lgrubisic

Sjednica Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća

Foto: lgrubisic / HRT

Gradski vijećnici Knina održali su 11. sjednicu. Usvojili su izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Grada Knina koje su išle po ubrzanom postupku.

„Radi se o četiri izmjene i sve se odnose na razvoj gospodarstva i pokretanje gospodarskih aktivnosti. Jedna od izmjena je definiranje prostora na kojem će se graditi trgovački centar u Marićima. Riječ je o austrijskom investitoru koji bi zaposlio od 100 do 150 ljudi. Isto tako izmjenama je omogućeno Tvornici vijaka DIV da širi proizvodnju u gospodarskoj zoni Bare. Na mjestu nekadašnje benzinske crpke na Vedrom polju planira se graditi Vatrogasni dom“, rekao je gradonačelnik Marijo Ćaćić. Vijećnik Mosta Tomislav Čolak ističe pak da će otvaranjem ovih radnih mjesta, drugi ljudi u trgovini ostati bez posla. Kako je objasnio HDZ-ov vijećnik Goran Mrnjavac, Klub vijećnika HDZ-a je suzdržan na ovoj točki jer im nije dostavljen elaborat i grafički dio izmjena GUP-a

Vijećnici su prihvatili prijedlog Odluke o darovanju komunalne opreme tvrtki Čistoća i zelenilo ukupne vrijednosti 454.500 kuna u svrhu prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada.

Odlukom vijećnika, Javnoj ustanovi Lokalna razvojna agencija Matica, dat je na upravljanje objekt u svrhu povećanja atraktivnosti sportsko-rekreacijske zone Marunuša. Objekt će se dati u koncesiju i to za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a ostvareni prihod „Matica“ će uložiti u održavanje objekta i okoliša.

Gradonačelnik Ćaćić podnio je vijećnicima izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca 2021.godine, a kako je rekao najviše se angažirao oko realizacije projekata iz Intervencijskog plana.

Na sjednici je usvojen i prijedlog Odluke o upisu djece u Dječji vrtić „Cvrčak“. Upisi će se obavljati od 02.-13. svibnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.