Hrvatski radio

Radio Knin

Održana sjednica Gradskog vijeća

30.07.2014.

13:16

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka "Ceste Šibenik" iduće će četiri godine održavati nerazvrstane ceste na području grada Knina. Takvu su,naime, odluku danas donijeli gradski vijećnici Grada Knina, a na temelju objavljenog javnog natječaja. Na natječaj je,inače, stigla samo ova ponuda ukupne vrijednosti 896 000 kuna s PDV-om.

Posao održavanja javnopromentih pješačkih površina povjeren je pak poduzeću "Građevinar" iz Knina. Budući da nije bilo drugih ponuđača, a "Građevinar" je udovoljavao natječaju, Gradsko je vijeće bez rasprave usvojilo i ovaj prijedlog gradske uprave. Vrijednost  ponude je 492 000 kuna.

Gradski su vijećnici donijeli Operativni program aktivnosti Grada Knina za ljetnu sezonu kojim su utvrđene raspoložive vatrogasne snage na području grada,način zapovijedanja tijekom vatrogasnih intervencija kao i vatrogasne desantne grupe koje su obučene za potrebe intervencija na nepristupačnim terenima.Sukladno  važećim Procjenama ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara, te okoliša od katastrofa i velikih nesreća, grad Knin je sačinio i Program pripremnih i provedbenih aktivnosti za ovogodišnju turističku sezonu. U slučaju eventualnih  prirodnih ugroza, na području grada nema organiziranih skloništa, već će se za zbrinjavanje većeg broja stanovnika koristiti kapaciteti osnovnih i srednjih škola, bolnica, vrtića, vojarni i slično.

Zbog usklađenja sa zakonskim propisima, danas je izmijenjena Odluka o plaćama i drugim pravima  gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa. Naime,dosadašnjom  je odlukom  bilo propisano da se gradonačelniku i njegovim  zamjenicima, koji profesionalno obavljaju dužnost, priznaju i druga prava iz radnog odnosa koja se primjenjuju na službenike i namještenike. Sada je odredba promijenjena pa to pravo ostvaruju na temelju propisanog posebnog zakona.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.