Hrvatski radio

Radio Knin

Opet o stambenom zbrinjavanju!

18.06.2014.

15:43

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog zastoja u stambenom zbrinjavanju, u Kninu je danas bio načelnik Sektora za gospodarenje i upravljanje stambenim jedinicama u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Petar Mrkonjić. Razgovarao je s članovima udruge Zaboravljeni Hrvati Knina i s predstavnicima braniteljskih udruga. I jedni i drugi dobili su obećanja da će se pokušati ubrzati rješavanje problema.

Lani je u Šibensko-kninskoj županiji po svim modelima, bilo više od 500 onih s pravom stambenog zbrinjavanja. Potrebe su višestruko veće od mogućnosti.
9 je stambenih jedinica u koje se može odmah useliti, osiguran je građevinski materijal za popravak 6 oštećenih kuća i za 80 zahtjeva za gradnju na vlastitom zemljištu. 

Iz udruge Zaboravljeni Hrvati Knina tvrde da je osim sporosti ogroman problem netransparentnost.
Oko tristo hrvatskih branitelja u Kninu još čeka darovnicu, procjenjuju u Koordnaciji braniteljskih udruga. Tijekom protekla tri mjeseca dodijeljeno ih je svega 14. 
U Državnom odvjetništvu trenutačno su na mišljenju 94 ugovora o darovanju i oni bi skoro trebali biti riješeni i uručeni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.