Hrvatski radio

Radio Knin

Oskarovac Branko Lustig ponovno u Kninu

25.09.2014.

14:27

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu projekta "Edukacijska jutra" treću godinu za redom u Kninu je gostovao dvostruki oskarovac Branko Lustig.

Za razliku od prije dvije godine kada su ga kninski učenici,bolje rečeno roditelji, bojkotirali  zbog nespretno izgovorene rečenice kako Boga nema, dvorana Doma HV-a danas je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Učenici sedmih i osmih razreda te prvih razreda srednje škole došle su pogledati igrani film "Dječak u prugastoj pidžami" koji govori o strahotama Drugog svjetskog rata i to iz perspektive osmogodišnjeg dječaka.

"Došao sam širiti ljubav,isto što čini i papa Franjo. Ovim projektom želim mladima približiti tragediju holokausta na njima razumljiv način i tako promicati toleranciju. Djeci uvijek kažem-ne širite mržnju, budite tolerantni i dobri jedni prema drugima",kazao je Lustig.

No, kninski učenici, danas nisu pokazali visok stupanj tolerancije. Od silne buke, oskarovac Lustig ,nije uspio ni završiti  uvodni govor o filmu. 

"Edukacijska jutra" dosad su održana 30-ak puta širom Hrvatske. Projekt podržava Ministarstvo obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanja koja ga redovito ističe kao ogledni primjer izvaninstitucionalnog obrazovanja mladih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.