Hrvatski radio

Radio Knin

Paravinja opet pred sudom

23.05.2014.

14:05

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po svemu sudeći, Dragan Paravinja će se 5.lipnja opet naći na optuženičkoj klupi.

 Neslužbeno se doznaje da je zakazano pripremno ročište na ponovljenom suđenju, a sukladno novom Zakonu o kaznenom postupku.

Naime, Vrhovni je sud sredinom veljače ukinuo dio presudu Draganu Paravinji, koji je za ubojstvo mlade Antonije Bilić osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.  

Vrhovni sud ne dovodi u pitanje činjenicu da je Paravinja ubio mladu drnišanku, ali  smatra da sudsko vijeće šibenskog Županijskog suda nije nedvojbeno utvrdilo da je bilo pokušaja silovanja, pa time i teškog ubojstva.

Na pripremnom ročištu, kako nalaže novi Zakon o kaznenom postupku, Paravinjina braniteljica i  Županijsko državno odvjetništvo održat će uvodne govore i najaviti sve dokaze kojima će se koristiti na ponovljenom suđenju.

Ono će biti zakazano tijekom ljeta, a tada će se utvrđivati radi li se o običnom ili teškom ubojstvu. Razlika u kazni  može biti  i do 20 godina. Suđenje Paravinji, opet će biti zatvoren za javnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.