Hrvatski radio

Radio Knin

Počela je nova akademska godina na Veleučilištu "Marka Marulića"

04.10.2022.

13:26

Autor: HRT

veleučilište

veleučilište

Foto: L. Grubišić / HRT

Počela je nova akademska godina na Veleučilištu „Marka „Marulića. Prigodnim govorima brucoše su pozdravili dekanica Lovorka Blažević, župan Marko Jelić i gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Na preddiplomskim studijima Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, Prehrambena tehnologija i Poljoprivreda krša te na diplomskom stručnom studiju Ekonomski i normativni okvir poduzetništva upisano je oko 80 studenata.

Dekanica Lovorka Blažević poručila je brucošima kako je Veleučilište pravi izbor za njih jer se sustavno radi na podizanju razine kvalitete obrazovanja i općenito studentskog standarda. Riječ je o ustanovi koja ima suvremeno opremljene laboratorije i učionice kao i videokonferencijsku dvoranu, a ono po čemu se izdvaja od drugih sličnih obrazovnih ustanova je osobni pristup prema studentu.

To su također istaknuli i župan Marko Jelić koji je i profesor na Veleučilištu kao i gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Grad Knin je i ove godine najbolje studente prve godine studija za prošlu akademsku godinu nagradio prijenosnim računalima. Dobili su ih Marija Ujaković, izvanredna studentica Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom, Danijela Tomić Zuanin, izvanredna studentica diplomskog studija Ekonomije te Nikola Jović , student Prehrambene tehnologije.

U organizaciji Veleučilišta u Kninu će se 25. studenog održati Međunarodna znanstveno - stručna konferencija „Izazovi , razvojne mogućnosti ruralnih područja 2023.” 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.