Hrvatski radio

Radio Knin

Počela nova akademska godina na Veleučilištu "Marka Marulića"

01.10.2014.

12:49

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prigodnom svečanošću na Veleučilištu "Marka Marulića" u Kninu danas je obilježen prvi dan akademske 2014./2015. godine.

Ove-desete akademske godine, na studijima Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, Prehrambena tehnologija,te Poljoprivreda krša-smjerovi biljna proizvodnja i stočarstvo krša,  upisano je 157  studenata.

"Ako ste odlučili preplivati rijeku, nemojte odustajati, preplivajte je do kraja, a ova vaša rijeka je široka tri godine-do prve akademske časti. Zato morate biti dobri plivači", slikovitim se riječima brucošima obratio dekan dr. Mirko Gugić. Pozvao je sve kninske studente da se što prije organiziraju i izaberu predstavnika u Stručno vijeće veleučilišta jer je to,kaže, u njihovom interesu.

Desetu godinu za redom studente je  pozdravila gradonačelnica Josipa Rimac. Zaželjela im je uspješno studiranje , ali i nastavak školovanja na stručnom studiju u Kninu. Izrazila je žaljenje što ove godine nije završen studentski dom, no isto tako je uvjerena da će se to dogoditi  iduće godine.

U pozdravnom govoru posebno se obratila djelatnicima veleučilišta pozivajući ih da se izdignu iznad osobnih interesa i taštine, da sve pojedinačne rezultate i uspjehe ujedine u zajednički tim i  da ovu ustanovu ponovno vrate na onu razinu kao što je bila i prije deset godina. Naime, već dulje vrijeme na veleučilištu su poremećeni međuljudski odnosi. Neki su profesori dekana  prozivali za navodno kršenje zakona i nepotizam, o čemu je obaviješteno i resorno ministarstvo.

Grad Knin je i ove godine najuspješnijim studentima protekle akademske godine dodijelio prijenosna računala. Dobili su ih Petra Komar , studentica Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom, Mate Vazgeč sa studija Prehrambene tehnologije i Žaljko Ćurković, student Poljoprivrede krša-smjer biljna proizvodnja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.