Hrvatski radio

Radio Knin

Policija kazneno prijavila bivšu ravnateljicu HNK Šibenik

05.11.2014.

12:34

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šibenska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv bivše ravnateljice Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Nere Gojanović - Kljajić, koju sumnjiči da je, suprotno ugovoru, prisvojila gotovo 19 tisuća kuna za putne troškove i dnevnice, da je dodatno oštetila kazalište besplatnim davanjem na korištenje prostora i opreme.

Policija je priopćila da je protiv 35-godišnje Šibenčanke podnijela Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinila tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, te kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenja službene isprave, na štetu pravne osobe sa sjedištem u Šibeniku.

Neslužbeno se od dobro upućenih izvora doznaje da je riječ o bivšoj ravnateljici HNK Šibenik Neri Gojanović Kljajić koja je u veljači ove godine, nakon što je prethodno dala svoj mandat na raspolaganje, otišla s čelnog mjesta šibenskog kazališta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.