Hrvatski radio

Radio Knin

Policija o djelovanju snaga pri deložaciji obitelji Mišković

28.06.2014.

13:47

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policijsko priopćenje o angažiranju snaga na deložaciji obitelji Mišković

 

"Policijski službenici su temeljm zahtjeva Općinskog suda u Kninu pružili pomoć sudskom ovršitelju pri iseljenju ovršenika u Kninu, a sukladno članku 7. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. 

Na mjestu događaja policijski su službenici zatekli veći broj osoba koji su izražavali svoje negodovanje, a tijekom cijelog postupanja 23 osobe su sprječavale sudskog ovršitelja u provođenju službene radnje. 

Nakon što su se nazočne osobe oglušile na upozorenje i naredbe policije da se mirno raziđu, kako bi se službena radnja mogla provesti, isti su nastavili sa sprječavanjem provođenje službene radnje. Tom prilikom policijski su službenici, zbog pružanja pasivnog otpora, uporabili najblaži oblik sredstva prisile (tjelesnu snagu), a kako bi se omogućilo provođenje službene radnje.Navedene osobe u starosti od 14 - 42 godine su dovedene u službene prostorije Policijske postaje Knin, gdje im je ponuđena i jednoj od njih, 27-godišnjakinji koja nije imala vidljivih ozljeda, je na vlastiti zahtjev pružena hitna medicinska pomoć. 

Nad dovedenim osobama se provodi kriminalističko istraživanje na okolnosti prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", stoji u priopćenju PU Šibensko-kninske.

Inače, obitelj Mišković prošlu je noć ipak prespavala u svom domu jer ,kako pojašnjavaju iz udruge Živi zid, policija i sudski ovršitelji nisu ispunili osnovne pretpostavke pri postupku deložacije. Sada im je dat rok od 30 dana da isele svoje stvari. Kad istekne 30 dana ulaze u mirni prosvjed i opet se ide u sudski postupak deložacije. Članovi Živog zida obećavaju da će i dalje pružiti svu potporu ovoj obitelji.     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.