Hrvatski radio

Radio Knin

15:32 / 05.06.2014.

Autor: Lidija Grubišić

Ponavlja se suđenje Draganu Paravinji

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glavna rasprava počinje 3.srpnja

 

Počelo je ponovljeno suđenje Draganu Paravinji za ubojstvo Antonije Bilić. Na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Šibeniku - utvrđeno je da glavna rasprava počine 3. srpnja. Iako sa suda nije bilo službenih informacija o suđenju koje je zatvoreno za javnost, doznajemo da je Paravinja odbio navode optužnice i zatražio promjenu braniteljice po službenoj dužnosti, šibenske odvjetnice Ankice Giljanović. A upravo je na temelju njezine žalbe Vrhovni sud ukinuo dio nepravomoćne presude koji se odnosi na pokušaj silovanja odnosno kvalifikaciju teškog ubojstva s motivom prikrivanja silovanja. Paravinja je bio nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora, a ako mu se sada ne uspije dokazati teško ubojstvo, maksimalna zatvorska kazna koja mu može biti dosuđena je 20 godina.

Obitelj Antonije Bilić nije došla na suđenje, a njihov opunomoćenik odvjetnik Vinko Ljubičić kazao je da ne očekuje blažu presudu:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.