Hrvatski radio

Radio Knin

Program proslave 5. kolovoza

25.07.2014.

16:42

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kninjane će zabavljati Slavonske Lole i Goran Karan

Grad Knin je danas objavio program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Program počinje već danas, 25.srpnja u 18 sati i to malonogometnim turnirom "Oluja kup" koji se  održava na igralištu O.Š. dr. Franje Tuđmana.  Idućeg tjedna-isto dosta sportskih sadržaja-turnir u šahu i pikadu, stolnoteniski turnir gradova prijatelja- Šibenika, Kaštela i Knina,  zatim memorijalni malonogometni turnir djece hrvatskih branitelja kao i Kickboxing turnir. Uz sportski tu je i kulturni program,brojne izložbe i predavanja. Ove godine vraća nam se "Kninfest", no u sasvim drugom ruhu. Bit će to, naime, festival domoljubne pjesme koji će se održati 4. kolovoza na Trgu Ante Starčevića.

Središnja proslava 5. kolovoza počinje budnicom ulicama grada, nastavlja se podizanjem stijega na tvrđavi i  središnjom svečanošću na Trgu Ante Starčeivća. U 11,30h u Gospinoj crkvi služit će se sveta misa za Domovinu. U Knin će doći  hrvatski branitelji iz svih krajeva Hrvatske, a ove godine,uz pjesmu i domaće delicije,  družit će se u parku u ul. dr. Franje Tuđmana. Proslava završava koncertom Slavonskih Lola i Gorana Karana.

Detaljnije, o programu proslave,govori zamjenik gradonačelnice Slaven Ivić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.