Hrvatski radio

Radio Knin

Projekt Umirovljenici za umirovljenike

28.02.2023.

15:31

Autor: Radio Knin

Završna konferencija

Završna konferencija

Foto: scokaric / HRT

Održana je završna konferencija projekta Umirovljenici za umirovljenike, čiji je nositelj Udruga umirovljenika grada Knina, i to u partnerstvu s Udrugom Sveti Bartolomej, Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Na razdoblje od šest mjeseci bilo je zaposleno deset osoba koje su skrbile za šezdeset pet korisnika.

Željka Josipović prvi je put bila zaposlena preko ovog projekta, a u vrijeme njegovog trajanja brinula je o šest korisnika. Među njima je bila i Gordana Vučemilović Alegić:

Željka Josipović i Gordana Vučemilović Alegić

Inkluzija marginaliziranih društvenih skupina, prilika za posao teže zaposlivim ženama te briga o starijim i nemoćnim osobama, samo su neki od ciljeva koji su realizirani zadnjih šest mjeseci u sklopu ovog projekta, istaknula je na konferenciji voditeljica Marija Maloča Veža:

Voditeljica projekta Marija Maloča Veža

U Udruzi umirovljenika nadaju se uskoro novim ugovorima, i to na duže razdoblje, otkrio nam je predsjednik Pero Antičević:

Važan partner na projektu bila je Udruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej, a suradnja nastavljaju i dalje, istaknula je v.d. predsjednika Udruge Sanja Živković:

Predsjednica UOSI Sveti Bartolomej Sanja Živković

Vrijednost projekta je 488 000 kuna, 85 % financirano je iz Europskog socijalnog fonda, a preostali dio su proračunska sredstva Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.