Hrvatski radio

Radio Knin

PU Šibensko-kninska provodi projekt "Sigurna turistička sezona"

23.07.2014.

11:26

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu projekta "Sigurna turistička sezona" i ove je godine Policijska uprava Šibensko-kninska u suradnji s Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije pripremila letak sa uputama za samozaštitno ponašanje turista. Ovakvim edukativnim pristupom, želi se smanjiti broj kaznenih djela imovinske naravi, a samim tim i povećati sigurnost turista.

Prigodne letke turistima će dijeliti policijski službenici i djelatnici Turističke zajednice, po vlastitoj procjeni ugroženosti pojedinih područja i objekata, a sve s ciljem zaštite imovine domaćih i stranih gostiju. Na postavljenim info-punktovima, djelatnici PU šibensko-kninske će zajedno s češkim i makedonskim kolegama turistima dijeliti korisne savjete za siguran i ugodan godišnji odmor uključujući i letke s osnovnim preventivnim mjerama o samozaštiti.

Letci će se danas, 23. srpnja dijeliti u auto kampu Adriatic u Primoštenu, 24. srpnja na trgu u Vodicama i 25. srpnja u auto kampu Solaris. Osim toga policijski službenici prometne policije će letke dijeliti turistima na autoputu i na punktovima koji budu tijekom ljeta postavljeni u blizini hotela, kampova i autoputa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.