Hrvatski radio

Radio Knin

"Sat za planet Zemlju" u NP "Krka"

25.03.2014.

13:08

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ekoradionice u Skradinu i Drnišu

Hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode ove će se subote,29. ožujka pridružiti akciji "Sat za planet Zemlju" koju organizira Svjetska organizacija za zaštitu prirode. NP "Krka" sudjeluje sa svojim projektom "Znanjem do očuvanja"  .

"Kako bi se planet Zemlja spasio od nagomilavanja otpada,potrebno je razviti svijest o razumnom potrošačkom ponašanju, odnosno recikliranju korištenih predmeta.  Na taj način svatko može doprinijeti sporijem trošenju prirodnih resursa koji su potrebni budućim naraštajima", ističu u NP "Krka".

U sklopu akcije u Info centrima u Skradinu i Drnišu održat će se brojne ekoradionice  i predavanja za lokalno stanovništvo na kojima  će se izrađivati svijećnjaci od ambalažnih limenki, a od starih pamučnih majica  tepisi. Radionica u Drnišu održat će se 28. ožujka u 18 sati, dok dan poslije u Skradinu. Vodit će je  ekološka udruga Okea iz Rogoznice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.