Hrvatski radio

Radio Knin

SDPovac Klarin prijavio grad Knin

17.03.2014.

15:43

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog izbjegavanja sanacije područja onečišćenog otvorenom kanalizacijom iz kninskih kućanstava i industrijskih pogona, saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin, u skladu s poslovnikom Hrvatskoga sabora, prijavio je grad Knin Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, Upravi za inspekcijske poslove, pomoćniku ministra Goranu Hefferu i Ministarstvu zdravlja.

U priopćenju poslanome medijima Klarin napominje kako je grad Knin prijavio zbog nepoštovanja pravomoćne sudske presude kojom se nalaže da sanira područje na koje se izlijeva kninska gradska kanalizacija i koje je zatrovano teškim kovinama, opasnima za čovjeka i prirodu.
Iz kninske crne jame na otvorenome, kako je dokazano analizom Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, teški metali stigli su u slijev Krke preko njezina pritoka Orašnice, tvrdi Klarin u priopćenju.
Zbog katastrofalnih nalaza Zavoda za javno zdravstvo te zato što grad Knin nema volje da zaštiti zdravlje građana, zatraženo je hitno djelovanje obaju ministarstva te Inspekcije zaštite okoliša kako bi se problem što prije riješio, navodi saborski zastupnik.
Klarin tvrdi da su na postavljena pitanja ministarstva dužna odgovoriti u roku od 30 dana, a nakon njihova postupanja, javnost će biti obaviještena o njihovu nalazu.
Još jedanput Ivan Klarin osobno je pozvao gradonačelnicu Knina Josipu Rimac da, umjesto iznošenja neistina o pobrkanim lokacijama i presudi, hitno postupi po pravomoćnoj presudi, izrečenoj prije godinu i pol na Županijskome sudu u Šibeniku, te da se sanira to područje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.