Hrvatski radio

Radio Knin

Šibenik i Vodice posezonske turističke destinacije

01.08.2014.

16:19

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice izabralo je 22 destinacije koje će sudjelovati u pilot projektu PPS za posezonu 2014.

Pod PPS konceptom podrazumijeva se razvoj i promocija atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone. Na javni poziv HTZ-a kandidiralo se ukupno 39 turističkih destinacija. Kako su odvojene kandidature podnijele destinacije koje pripadaju logičnim turističko-geografskim cjelinama i imaju kompatibilnu ponudu, dio njih je naknadno izrazio spremnost na objedinjavanje. Tako su se među destinacijama koje su ušle u pilot projekt našle  Vodice i Šibenik.

S obzirom na ujednačene i kompatibilne ključne turističke proizvode, ponudu događanja, izleta, tematskih proizvoda i sportsko–rekreacijskih sadržaja, proširene destinacije udruživanjem će biti u mogućnosti tržištu ponuditi raznovrsniju, bogatiju, atraktivniju i konkurentniju ponudu, upravo u posezonskom razdoblju, kada je smanjena turistička potražnja,ističu u Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.