Hrvatski radio

Radio Knin

Srednja škola Lovre Montija odgaja buduće poduzetnike!

04.05.2022.

18:07

Autor: scokaric

O.Š. Lovre Montija

O.Š. Lovre Montija

Foto: scokaric / HRT

Učenice Ana Anić Milić, Lara Hrnjak i Magdalena Medvidović izradile su poslovni plan Hrpa krpa za natjecanje Poslovni izazov. Zahvaljujući dobro napravljenom projektu, pozvane su na državno natjecanje na kojem su osvojile osmo mjesto čime su se plasirale u međunarodnu utrku.

Reciklaža starog testila temelj je projekta koji su učenice razradile uz mentorsku podršku profesora ekonomske skupine predmeta Dragana Boduljaka. Krpari, igračke i jastučnice početni su asortiman, a, prema izrađenom planu, sve uloženo vratile bi u četvrtoj godini poslovanja. Timski rad ključ je uspješne realizacije, a dobra priprema i prezentacija pokazali su se kao ozbiljni izazovi koje su vrijedne učenice drugog razreda uspješno savladale:

Lara Hrnjak, Magdalena Medvidović i Ana Anić Milić

Posebno je zadovoljstvo raditi s učenicima koji imaju snažnu unutarnju motivaciju, istaknuo je nastavnik Dragan Boduljak, no zadatak je dobrog nastavnika zainteresirati i one manje motivirane te im približiti poslovne izazove koji će ih čekati u stvarnom životu. Nije prvi put da mladi iz Srednje škole Lovre Montija ostvaruju dobre rezultate na natjecanju Poslovni izazov:

Nastavnik Dragan Boduljak

Dobar poslovni plan moguće je provesti u djelo samo u funkcionalnoj lokalnoj zajednici, a suradnja s Lokalnom razvojnom agencijom Matica te Komunalnim, prometnim i poljoprivrednim redarstvom bila im je snažan vjetar u leđa. Zadovoljstvo je obostrano, kaže nam ravnateljica Matice Ivona Malenica:

Ravnateljica Ivona Malenica

Učenice su se, s još osam skupina, plasirale u međunarodnu utrku, no samo će jedna nastupiti na sljedećem natjecanju. Druge dvije,kažu, bit joj snažna potpora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.