Hrvatski radio

Radio Knin

Stipe Petrina će tužiti HVIDRU

17.01.2014.

15:20

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je krajem prošle godine Stipe Petrina, načelnik općine Primošten, izbačen iz članstva HVIDR-e , danas je od Suda časti HVIDR-e zatražio da mu dostave Odluku o isključenju , zapisnik potpisan od strane svih članova koji su sudjelovali u donošenju ove odluke, kao i svu ostalu dokumentaciju iz spisa. Posebno traži da mu se dostavi Odluka Predsjedništva Zajednice udruga HVIDR-e Šibensko-kninske županije od 5. rujna 2013. na koju se pozivaju u odluci o osnovanosti zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka. 

Podsjetimo, Petrina je izbačen iz članstva HVIDR-e nakon što je Općinsko vijeće Primoštena , na njegovu inicijativu, donijelo odluku o ukidanju ulice dr. Franje Tuđmana. Krajem studenog, kaže, dobio je poziv Suda časti da nazoči sjednici u Zagrebu, no zbog poslovnih obveza i zdravstvenih poteškoća u Zagreb nije mogao doći. Nedugo potom Petrina je iz medija doznao da je izbačen iz HVIDR-e.

Dostavu dokumentacije traži kako bi  pred pravosudnim tijelima pobio odluku o isključenju , ali i pokrenuo postupak protiv odgovornih osoba koje su donijele ovu odluku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.