Hrvatski radio

Radio Knin

Studentski dom neće biti dovršen do ugovorenog roka

29.04.2014.

16:39

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Bit ćemo zadovoljni ako bude gotov do jeseni", kaže gradonačelnica Rimac

Studentski dom u Kninu trebao je biti dovršen do 15. lipnja. No, prođe li se pored gradilišta svakome je jasno da izvođač radova ugovoreni  rok neće ispoštovati.

Naime, još se izvode  unutarnji radovi, a ni fasada nije gotova.

"Još prije mjesec i pol dana, kada su gradilište obišli i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja , Veleučilišta i Upravnog odijela za komunalne poslove, izvođač radova je jamčio da će studentski dom biti gotov do 15. lipnja", kaže gradonačelnica Josipa Rimac.

"Vidljivo je da  taj rok neće ispoštovati, no ako radovi budu gotovi do jeseni, bit ćemo zadovoljni", tvrdi Josipa Rimac i naglašava kako po dovršetku građevinskih radova slijedi opremanje studentskog doma . Vjeruje ipak da će studenti od iduće akademske godine ovdje dobiti smještaj.

Podsjetimo,studentski dom se  ne gradi iz temelja, već se obnavljaju  dvije bivše vojne zgrade u Krešimirovoj ulici ,neposredno uz  Veleučilište.Investicija je vrijedna 25 milijuna kuna, a 16 milijuna je osigurano kroz Program Europske investicijske banke EIB II. Smještaj će u domu  dobiti stotinjak studenata,a uz studentske sobe grade se i apartmani za goste predavače i knjižnica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.