Hrvatski radio

Radio Knin

Studentski dom u Kninu registriran i kao hostel

13.07.2022.

14:07

Autor: HRT

dvokrevetna soba

dvokrevetna soba

Foto: L. Grubišić / HRT

Studentski dom „fra Lujo Marun” u Kninu  1. srpnja registriran je i kao hostel te će pružati usluge smještaja gostiju. Potreba za ovom vrstom usluge se nametnula iz činjenice što studenti ne popune sve sobe pa svake godine ostane slobodnih 20-ak ležajeva.

Galerija
soba, Foto: L. Grubišić/HRT
čajna kuhibha, Foto: L.Grubišić/HRTsoba, Foto: L.Grubišić/HRTsanitarni čvor, Foto: L.Grubišić/HRTjednokrevetna soba, Foto: L.Grubišić/HRTdnevni boravak, Foto: L.Grubišić/HRTkuhunja, Foto: L.Grubišić/HRTstudentska soba, Foto: L.Grubišić/HRT

Rješenjem Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam , poljoprivredu, ruralni razvoj i EU fondove Šibensko-kninske županije, studentski dom je 1. srpnja registriran kao hostel, odnosno apartmani i studio apartmani.

Hostel ima 28 jednokrevetnih i 25 dvokrevetnih soba. Smještaj za jednu noć u jednokrevetnoj sobi stoji 200 kuna, a u dvokrevetnoj 250 kuna. One će se iznajmljivati od 16. srpnja do 31. kolovoza.

Gosti mogu smještaj potražiti i u apartmanu. Dva su studio apartmana i tri dvokrevetna apartmana s pomoćnim ležajem što ukupno čini 13 postelja. Cijena studio apartmana za dvije osobe je 350 kuna, dok apartmana s jednom dvokrevetnom sobom i pomoćnim ležajem 500 kuna za noć. Oni će biti na raspolaganju gostima tijekom cijele godine.

Prva grupa gostiju u hostelu već je najavljena za kraj srpnja, a najava ima i za kolovoz.

Dodatni prihod od iznajmljivanja soba i apartmana Studentski dom „fra Lujo Marun” će utrošiti za poboljšanje  studentskog standarda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.