Hrvatski radio

Radio Knin

Sutra na Veleučilištu okrugli stol

18.09.2014.

16:27

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U petak, 19.rujna, u 10 sati Veleučilište „Marko Marulić“ u Kninu organizira otvoreni dan i okrugli stol s međunarodnim sudjelovanjem na temu „Sir iz mišine – suradnja znanosti i proizvodnje u očuvanju i trženju autohtonog proizvoda“

Sir iz mišine specifični je autohtoni proizvod Dalmatinske zagore s izraženim potencijalom za plasmana na domaćem i stranom tržištu. Zaštitom ovog proizvoda oznakom izvornosti, standardizirati će se proizvodnja, otvoriti novi prodajni kanali poput turizma, dok će povećana potražnja dovesti do nužnog povećanja proizvodnih kapaciteta. Trenutna situacija ne dozvoljava znatnije povećanje proizvodnje. Koji su razlozi zbog kojih se „ne mogu“ povećati proizvodni kapaciteti? Na koji način plasirati autohtone proizvode i na koja tržišta? Na ova i slična pitanja pokušati će odgovoriti znanost, proizvođači, te gosti iz Bosne i Hercegovine i Turske.

Cilj ovogodišnjeg događanja je razmijeniti znanja i iskustva gospodarstvenika i znanosti, te se upoznati s dobrom praksom zemalja koje također proizvode ovu vrstu sira.

Stoga, organizatori pozivaju proizvođače sira, zainteresiranu javnost, studente i sve one koji se žele upoznati s ovom vrstom sira te izvorima financiranja za male i srednje poduzetnike, da se odazovu ovom pozivu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.