Hrvatski radio

Radio Knin

19:49 / 10.06.2022.

Autor: HRT

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

svečana sjednica Gradskog vijeća

svečana sjednica Gradskog vijeća

Foto: Nives Hladnić / HRT

U povodu Dana grada i blagdana sv. Ante nagrađeni su:

Plaketu Grada Knina dobio je Ivan Dukić za 79 puta darovanu krv

 Nagradu Grada Knina dobio je Taekwondo klub DIV Knin za 25 godina rada i izniman doprinos sportskim uspjesima Knina

Zlatnoj olimpijki Matei Jelić uručeno je posebno priznanje – srebrenjak sv. Ante Padovanskog


dobitnici nagrada u povodu Dana Grada

dobitnici nagrada u povodu Dana Grada

Foto: Nives Hladnić / HRT

Od lanjskog Dana grada, Gradsko vijeće odradio je 13 sjednica, donijelo brojne akte, dalo zeleno svjetlo potpisivanju Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Dragan Miličević i dodao kako je ovaj novi saziv osnovao i Dječje gradsko vijeće te Zakladu Grada Knina.


Dan grada poklopio se s prvom godišnjicom mandata gradonačelnika Marija Ćaćića, pa je on iskoristio prigodu za polusatnu prezentaciju učinjenoga.

U razvoj poduzetničke infrastrukture uloženo je nešto više od 34 milijuna kuna, 40 milijuna bespovratnih europskih sredstava bilo je na raspolaganju poduzetnicima, udrugama civilnog društva, institucijama i ustanovama, kazao je Ćaćić.

Grad je dao 40 potpora gospodarstvenicima, nešto više od 500 tisuća kuna.

Potpore poljoprivredi lani je Ministarstvo poljoprivrede ograničilo na 100 tisuća kuna, kroz natječaj njih 9 je dobilo sredstva, ove godine dobili su odobrenje za 500 tisuća kuna, i krajem mjeseca planiraju otvoriti natječaj za poljoprivrednike.

Govorio je gradonačelnik o Intervencijskom planu – strateškom dokumentu kojim je definiran način provedbe 18 projekata namijenjenih za integrirani razvoj Grada. Svi su prijavljeni uz jedan rezervni, do sada je ugovoreno 17 projekata, jedan je još u postupku evaluacije, a radi se o projektu zipline od Tvrđave do Marunuše. Tih 17 projekata vrijedi 150 milijuna kuna, tri puta veće od gradskog proračuna, istaknuo je Ćaćić.


Župan Marko Jelić zadovoljno je ustvrdio kako je grad pun ljudi, što 2017. nije bio slučaj. Grad Knin je integrativno središte okolnih općina, osjeća se promijenjena atmosfera. Možemo se ponositi kako se živi ovdje, istaknu je Jelić.


Sva trojica govornika zahvalili su i čestitali nagrađenima u povodu Dana Grada i blagdana sv. Ante, te svim građanima čestitali predstojeći blagdan našeg nebeskog zaštitnika.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.