Hrvatski radio

Radio Knin

Svečano obilježena 15. obljetnica Doma za starije i nemoćne

17.12.2014.

13:00

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dom za starije i nemoćne osobe danas je svečanom priredbom, humanitarnom akcijom i nizom drugih prigodnih događanja proslavio 15 obljetnicu svoga postojanja.

Dom za starije i nemoćne osobe u Kninu zapravo je osnovan još davne 1976. godine, ali je njegov rad obnovljen krajem 1999. U početku je imao 65 korisnika, krenuo je uz osnovne uvjete za rad, no danas je to ugledna ustanova u kojoj je zaposleno 28 djelatnika, a u zgradu doma i opremu do sada je uloženo 8 i pol milijuna kuna. U povodu 15. obljetnice Dom je objavio i bilten u kojem je na pregledan i sažet način, uz brojne fotografije, prikazan rad Doma. Ravnateljica Ljubica Bagarić s ponosom ističe i humanitarnu akciju u kojoj dans sudjeluju djelatnici i korisnici Doma, kao i brojni uzvanici.

Dom svojim korisnicima pruža brojne usluge, od stanovanja i prehrane, do njege, brige o zdravlju, psihosocijalne rehabilitacije, radnih aktivnosti, organiziranja slobodnog vremena, i brojne druge sadržaje. Među ostalim djelatnicima, o korisnicima skrbi i socijalna radnica Nela Maljić, koja ističe kako je atmosfera u domu prijateljska, gotovo kao u jednoj velikoj sloćnoj obitelji.

Svi korisnici redom zadovoljni su radom ove ustanove i od njih nismo čuli niti jednu primjedbu. Tako Drago Lovrinović i Katica Mađar hvale rad ustanove, od usluga, osoblja do svih ostalih sadržaja.

Svečanosti su uz djelatnike i korisnike sudjelovali brojni uzvanici, gradski i županijski čelnici, predstavnici Crkve, ustanova i organizacija koji su istaknuli rad i organizaciju kninskog Dona za starije i nemoćne koji može služiti za primjer i drugima. Ravnateljica Doma Ljubica Bagarić zahvalila je brojnim institucijama, ustanovama, udrugama i pojedincima na pomoći i podršci, a svečanost je nastavljena u veselom raspoloženju proslavom rođendana korisnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.